7 Tips voor een positieve Mindset bij kanker

7 Tips voor een positieve Mindset bij kanker

Een positieve mindset kan een krachtige bondgenoot zijn voor je zijn als je te maken krijgt met kanker. Hoewel ik, als ervaringsdeskundige, heel goed begrijp dat het omgaan met deze ziekte uitdagend is, kan een goede mindset je helpen om veerkrachtig te blijven en een positieve kijk op het leven te houden.

Vandaar dat ik graag 7 tips met je deel hoe je een positieve mindset kunt realiseren.


1    Acceptatie en Emotie: Het is essentieel om de emoties die bij de diagnose komen kijken, zoals verdriet, angst en boosheid, te erkennen en te accepteren. Het is normaal om je overweldigd te voelen, maar door je emoties toe te laten, kun je ze beter begrijpen en verwerken. Sta jezelf toe om deze emoties te voelen en te erkennen, maar laat ze niet je hele leven beheersen.

2    Focus op het heden: Leef in het moment en concentreer je op de kleine geneugten van het dagelijks leven. Door je te richten op wat je wél kunt doen en ervaren, kun je het gevoel van machteloosheid verminderen. Probeer je aandacht te richten op het hier en nu, en maak je niet te veel zorgen over de toekomst. Ga je weg stap voor stap.

   Stel realistische doelen: Het is begrijpelijk dat je misschien je dagelijkse routines moet aanpassen vanwege behandelingen, maar stel realistische doelen voor jezelf. Dit kan je helpen om Pro-Actief te zijn en de regie van je leven in eigen hand te houden.

4    Vind positieve afleiding: Zoek naar activiteiten of hobby's die je plezier brengen en je afleiden van de zorgen rondom je ziekte. Het kan een boek zijn, muziek luisteren, wandelen in de natuur, of iets anders wat jou ontspanning biedt.

5    Positieve affirmaties: Gebruik positieve affirmaties om jezelf te blijven motiveren en je gedachten in een optimistische richting te sturen.
Bijvoorbeeld:
"Ik ben sterk en veerkrachtig", 
"Ik kan deze uitdaging aan”.

Zelf nam ik tijdens affirmaties een beeld (filmpje) in gedachten dat ik gezond was en alles weer kon doen als voor mijn ziekzijn.

6    Ondersteunend netwerk: Omring jezelf met een ondersteunend netwerk van vrienden, familie en geliefden. Zij kunnen je kracht geven en je helpen om positief te blijven en als het wat zwaarder voor je wordt kun je vragen om ze bij praktische taken te helpen.  Zoek naar hoopvolle verhalen van anderen die de ziekte hebben overwonnen en hoopvolle vooruitzichten voor de behandelingen die je ondergaat.

7    Zelfzorg: Geef prioriteit aan zelfzorg, zoals voldoende rust, gezonde voeding en lichaamsbeweging. Vooral lichaamsbeweging in de buitenlucht zoals, wandelen en fietsen, is heel goed voor je. Je bent wel ziek, dus geef je lichaam ook voldoende rust om weer te herstellen. Het gaat altijd om een goede balans tussen inspanning en ontspanning.             


            Een positieve mindset kan bijdragen aan je welzijn en veerkracht


Onthoud dat het normaal is om goede en slechte dagen te hebben. Een positieve mindset betekent niet dat je altijd gelukkig moet zijn, maar eerder dat je jezelf toestaat om te groeien en hoop te vinden te midden van de  uitdagingen. Elke stap die je neemt om je mindset te versterken, kan een enorm verschil maken in je welzijn en de kwaliteit van leven tijdens je “reis” met kanker.

Zoek naar hoopvolle verhalen van anderen die de ziekte hebben overwonnen en hoopvolle vooruitzichten voor de behandelingen die je ondergaat. Zie uitdagingen als kansen om te groeien en jezelf te versterken. Het ontwikkelen van veerkracht kan je helpen om beter om te gaan met de ups en downs van de behandeling en bij je herstel.

Behoefte aan extra ondersteuning?
Het is altijd oké om extra ondersteuning te zoeken.
Dit kan psychologisch ondersteuning zijn, ondersteuning bij een inloophuis en misschien kan ik je helpen bij je hulpvraag.

Kijk maar eens op mijn website, daar vind je meer informatie hoe ik jou kan ondersteunen. www.care-foryou.nl/home

Daarnaast kan mijn boek "De Weg van Kanker", waarin ik mijn eigen ervaringen én 12 Inzichten voor herstel van kanker met je deel, een mooie start voor je zijn om anders met je ziekte om te gaan. Klik op de afbeelding om het boek direct te bestellen.

 

Ik wens je een positieve mindset en een goed herstel! ♡
Een gezonde groet,
Dory


Wil je op de hoogte gehouden worden met informatie over een Natuurlijke Leefstijl bij kanker? 

Schrijf je dan hier in.Over de schrijver
Dory Leenders is als Natuurgeneeskundige, Bioresonantie-therapeut en NAC Life-coach werkzaam in haar praktijk in Wijchen, een dorp onder de rook van Nijmegen. Als ervaringsdeskundige met kanker en gecertificeerd OncoReflex therapeut heeft zij zich gespecialiseerd in het ondersteunen van vrouwen met kanker. Tevens is zij auteur van het boek De Weg van Kanker, waarbij Roy Martina het voorwoord schreef.

Heb jij het Gratis E-Book al aangevraagd?

Vraag hier het E-Book Take-Care aan

en ontvang het binnen een paar minuten in je mailbox.

50%
Vul hier je gegevens in
Je krijgt direct toegang
Ik meld me aan voor de E-zine
Vraag hier het E-Book Take-Care aan

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met mij op